Nyilvánosságra hoztak pár részletet a videóból, amiben egy nő véletlenül megölte a barátját a YouTube-nézettség kedvéért

INTERNET
2018 június 23., 15:00
comments 171

Fél év börtönre ítélték idén tavasszal a most húszéves minnesotai Monalisa Perezt, aki tavaly nyáron egy YouTube-videó kedvéért, a barátja biztatására mellkason lőtte és így megölte barátját, a 22 éves Pedro Ruizt.

A fiatal pár gyakran töltött fel videókat a YouTube-ra az életükről, néhány ezer követőjük volt. Pereznek és Ruiznak két gyereke van, Monalisa a gyilkosság idején még terhes volt a kisebbikkel. 

Az ügyön dolgozó ügyvéd, James Brue most nyilvánosságra hozott és megosztott néhány részletet a Buzzfeeddel a tragikus utolsó videóból, ami sosem került fel az internetre.

„Kicsim, én ezt nem csinálom. Nem megy” 

– mondja Perez a videón, amiben a barátja, Ruiz azt akarta kipróbálni, megfogja-e vajon egy könyv egy 0.50-es kaliberű pisztoly lövedékét. 

photo_camera Monalisa Perez és Pedro Ruiz 

Perez már korábbi videókban is visszakozott, amikor a barátja ehhez hasonló veszélyes mutatványokhoz kérte a segítségét. A végzetes videó forgatása előtt ezt írta ki a Twitterre:

„Ez lesz a világ egyik legveszélyesebb videója, nem az én ötletem volt”

link Forrás

A videóból kiderül, hogy a nő egyáltalán nem akarta megölni a barátját, csak azért sütötte el a pisztolyt mégis, mert a barátja hosszas könyörgéssel meggyőzte, hogy ez biztonságos. 

„Mi lesz az életemmel, ha megöllek? Nem, ez nem oké. Nem szeretnék felelősséget vállalni ezért” – mondta Perez a videón. 

„Nem kell, ha eltalálod a könyvet. Ha eltalálod a könyvet, minden rendben lesz. Gyerünk már, le fog merülni az akksi. Gyere közelebb”

Perez nem akarta megtenni, de Ruiz könyörgött a lánynak, hogy húzza már meg a ravaszt. Perez végül lelőtte a barátját. 

"Állj, kicsim, állj” – ezek voltak Ruiz utolsó szavai. A helyszínen meghalt, Perez azonnal hívta a 911-et.

Dermesztő, hogy Ruiz mennyire élesen látta a veszélyes kísérlet következményét mégsem félt tőlük, pedig két közös gyerekük is volt a lánnyal, akit arra biztatott, hogy lőjön rá. 

photo_camera Ezt a könyvet kellett eltalálnia Pereznek

„Ha meghalok, tutira a mennybe jutok. Ha meghalok, készen állok Jézusra. Valószínűleg nem fog átengedni a kapun, hiszen micsoda hülyeség ez. De bízom benne, hogy a barátnőm a könyvet fogja eltalálni, nem engem”

– mondta a kamerába a halála előtt. Perez nagyon sokszor hangsúlyozta, hogy "egy kicsit őrült" és egyáltalán nem fél. Eltökélt célja volt, hogy minél őrültebb, veszélyesebb, ijesztőbb videókat csináljon, mert sok követőt akart. Egyszer azt mondta Perez szüleinek, hogy ne féljenek, a YouTube-videókból nagy pénzt fog csinálni. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.