Fél év börtönt kapott a youtube-os tréfamester, aki viccből agyonlőtte a pasiját

külföld
2018 március 15., 04:41
comments 154

Fél év börtönre ítélte egy minnesotai bíróság a most húsz éves Monalisa Perezt, aki 2017. június 26-án egy virális videó rosszul elsült forgatásán halálosan megsebesítette párját, a 22 éves Pedro Ruizt.

A videó ötlete Ruiztól jött, az elképzelés az volt, hogy Ruiz a mellkasa elé tartott, négy centi vastag könyvvel felfogná a pisztolygolyót, amit Perez harminc centiről lőne ki rá. Nem fogta. A golyó simán áthatolt a könyvön, és halálosan megsebezte a férfit.

A kétgyermekes Perez bűnösnek vallotta magát, a bíró így kifejezetten enyhe büntetést szabott ki rá. A fél éves börtönbüntetést nem is egyben kell letöltenie, hanem a következő három évben, tíz napos részletekben. A bíró tíz évre próbára is bocsátotta Perezt, vagyis a következő tíz évben nagyon óvakodnia kell a törvénysértésektől, mert akkor bukja a vádalkuban kialkudott kedvező büntetési tételeket. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.