Az EBESZ máshogy értékeli a török választásokat, mint Németh Szilárd

külföld
2018 június 25., 11:24

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői szerint nem voltak egyenlők a feltételek az indulók számára a törökországi választásokon.

A hivatalban lévő elnök, Recep Tayyip Erdogan és a kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) túlzott előnyöket élvezett még a médián belül is - közölte hétfőn a szervezet megfigyelő küldöttségének a vezetője egy ankarai sajtótájékoztatón.
Ezekre a választásokra hatást gyakoroltak az alapvető jogok általunk tapasztalt korlátozásai - mondta Ignazio Sanchez Amor, aki a szólásszabadságot, a sajtószabadságot és a gyülekezési szabadságot hiányolta főként.

Pozitívnak tartották viszont a megfigyelők a magas részvételi arányt, ami szerintük azt mutatja, hogy a választók elkötelezettek a demokrácia mellett.

Ez persze csak egy vélemény a sok közül: a Fidesz koponyája, Németh Szilárd már hétfő reggel sietett közölni mindenkivel, hogy az európai demokráciáknak megfelelően zajlott a török választás, Nyugat-Európában irigykedve nézik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.