Az EBESZ máshogy értékeli a török választásokat, mint Németh Szilárd

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői szerint nem voltak egyenlők a feltételek az indulók számára a törökországi választásokon.

A hivatalban lévő elnök, Recep Tayyip Erdogan és a kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) túlzott előnyöket élvezett még a médián belül is - közölte hétfőn a szervezet megfigyelő küldöttségének a vezetője egy ankarai sajtótájékoztatón.
Ezekre a választásokra hatást gyakoroltak az alapvető jogok általunk tapasztalt korlátozásai - mondta Ignazio Sanchez Amor, aki a szólásszabadságot, a sajtószabadságot és a gyülekezési szabadságot hiányolta főként.

Pozitívnak tartották viszont a megfigyelők a magas részvételi arányt, ami szerintük azt mutatja, hogy a választók elkötelezettek a demokrácia mellett.

Ez persze csak egy vélemény a sok közül: a Fidesz koponyája, Németh Szilárd már hétfő reggel sietett közölni mindenkivel, hogy az európai demokráciáknak megfelelően zajlott a török választás, Nyugat-Európában irigykedve nézik. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.