Meghalt egy brit bázisugró a Dolomitokban

baleset
2018 június 25., 05:28
comments 207

Az olasz rendőrség közleménye szerint egy balesetben meghalt a 46 éves brit bázisugró Robert Haggarty. A férfi a Dolomitokban sportolt, a Monte Civetta nevű hegyről ugrott le, innen:

photo_camera Fotó: Wikipedia

A Telegraph szerint a férfi kb. 2900 méteres tengerszint feletti magasságról ugrott szárnyasruhával, és az ejtőernyőjét ugyan sikerült kinyitnia, de nem sokkal később egy sziklafalnak csapódott, és azonnal meghalt.

A hatóságokat túrázók értesítették, akik látták a balesetet.

Az extrém terepviszonyok miatt a hegyi mentőknek nagyon nehéz dolguk volt a holttest leszállításával, végül helikopterről leereszkedve megtalálták a testet, és egy megközelíthetőbb lejtőre eresztették.

Haggarty gyakorlott bázisugró volt, a Youtube-on is fenn van több videója.

link Forrás

(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.