Tarlós István bocsánatot kér a budapestiektől a Red Bull Air Race miatt

Budapest
2018 június 25., 07:28
comments 312

A főpolgármester elnézést kér a budapestiektől a hétvégi műrepülőverseny okozta kellemetlenségek miatt és bejelentette, amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny a belvárosban.

Tarlós István az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában kiemelte: ami Budapesten történik a főpolgármestersége alatt, azért neki kell vállalnia a felelősséget. Hozzátette: elég botrány és zűrzavar volt az elmúlt napokban a fővárosban a műrepülőverseny miatt, a zajszennyezés és a közlekedési változások okán, ezért elnézést kér a fővárosiaktól. Mint mondta, amíg ő a főpolgármester, addig "ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban". (Jövőre amúgy választások jönnek.)

Kifejtette: olyan sok panasz érkezett a zajra, és a szervezők olyan nagy közterületet foglaltak el hosszú időre, hogy akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni. 

Tarlós már korábban jelezte, hogy nem ért egyet azzal, hogy a Red Bull Air Race területhasználati engedélyének kérdése nem került a fővárosi közgyűlés elé, és arról a Fővárosi Önkormányzat Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság döntött.

Ez a bizottság állapította meg, hogy a szokásos területhasználati díj 10 százalékáért lehetett megrendezni a budapestiek életét napokra megnyomorító, sportértékkel nem nagyon bíró szörnyűséget a főváros közepén. A Red Bull Air Race-ért 12,9 millió forintot kapott a főváros. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.