A korrupt FIFA fél kiállítani Ronaldót, dühöngenek az irániak

A hétfő esti spanyol-marokkói és a portugál-iráni meccsek nagyon szépen bemutatták, mi is a gond a videóbíróval. A marokkói válogatott ugyan akkor sem juthatott volna tovább, ha megverik a spanyolokat, de az észak-afrikai ország magáénak érezte azt a meccset, éppen ezért fájt nekik, hogy rengeteg idő ment el a videóbírózással.

Az Irán-Portugália meccs viszont nyitott volt, ha az irániak nyerni tudtak volna itt, akkor továbbjutnak. Érthető is, miért voltak annyira letörve a döntetlen meccs lefújásakor, hiszen nem sokkal a vége előtt még a vezetést is megszerezhették volna.

A mérkőzés mégis leginkább a paraguayi Enrique Caceres játékvezető bénázása miatt marad emlékezetes. A meccsen rengeteget kellett használni a videóbírót, hosszú percek teltek el azzal, hogy Caceres a kivetítő és a pálya között rohangált. Ezt próbálta ugyan ellensúlyozni azzal, hogy több mint 6 perces hosszabbításba engedte csúszni a meccset, de a játék ennél sokkal többet állt.

Caceres emellett meghozta a vébé eddigi legostobább bírói döntését is, miután Ronaldo nem sokkal a meccs vége előtt arcon könyökölt egy iráni játékost:

A bíró ezután kiment a pálya szélére visszanézni a jelenetet. Ezután két lehetősége volt:

  1. Ha úgy ítéli, hogy Ronaldo szándékosan megütötte az iránit, akkor piros lappal ki kell állítani a portugált.
  2. Ha úgy ítéli, hogy Ronaldo csak el akart menni az iráni játékos mellett, ezért tette be a kezét, akkor nem történt szabálytalanság.

Caceres ennek ellenére amikor visszajött a pályára, sárga lapot mutatott fel. Ehhez képest még a közvetítők is kiírták, hogy a bíró lehetséges piros lapot néz vissza, nem véletlen, hogy mindenki nagyot nézett a sárgán.

Ha Ronaldót kiállítják, akkor nem játszhatott volna a portugál válogatott következő tétmeccsén sem.

De itt nem állt le a bíró ámokfutása, a meccs utolsó percében, az utolsó iráni támadást Ronaldo egy remek kezezéssel állította meg:

Ezért járhatott volna a második sárga, ami szintén kiállítást és meccskihagyást eredményezett volna, de ez sem történt meg.

Az iráni drukkerek nagyon felháborodtak a dolgon, nem csak azon panaszkodnak, hogy ellenük fújt a bíró, de úgy érzik, hogy a FIFA játékvezetői kivételeznek a Ronaldóhoz hasonló klasszisokkal, és azt szeretnék elérni, hogy ők minél többet szerepelhessenek a vébén.

Enrique Caceres volt a bíró egyébként az Oroszország-Egyiptom meccsen is, ami után az Egyiptomi Futballszövetség panaszt tett ellene a FIFA-nál.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.