Három év alatt meghatszorozta nyereségét a titokzatos vietnami csodatrafikos

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

2013-ban még 153 milliós veszteséget , 2014-ben már 70 milliós profitot, tavaly mág 472 millió forintot termelt az a vietnami Vu Quy Duonghoz köthető trafikhálózat, amely összesen közel 100 üzletből áll, és amely a magyar kormány öt évvel ezelőtti „trafikreformjának” eredményeként futott fel.

Az Átlátszó korábban részletesen foglalkozott az üzlettársai közt csak „Vu Zoliként” emlegett üzletember sikereivel, akinek trafikbirodalmához tartozik többek között  a Népliget metrómegállónál, a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér metrómegállóknál lévő trafikok és számos vidéki, nagy forgalmat bonyolító dohánybolt is. 

Vu 1985 óta él Magyarországon, a helyi vietnami közönség központi figurája, aki viszont tudatosan kerüli a nyilvánosságot. 

A lap szerint a titokzatos viet kör mellett a CBA igazgatóságából verbuvált csapatnak hozza a legtöbb pénzt a trafikbizniszben: a Baldauf László, Gyelán Zsolt, Krupp József, Breier László négyeshez köthető kör tavaly 372 milliós profitot hozott össze, 85-el meghaladva az egy évvel ezelőtti eredményt. 

Papíron egy embernek összesen trafikja lehetne, de a furmányos fideszesek könnyen ki tudják játszani a rendszert: az üzemeltető cégekbe kültagként beszállhat az is, akinek amúgy nincs koncessziója, és részesülhet a haszonból. (Átlátszó)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.