Három év alatt meghatszorozta nyereségét a titokzatos vietnami csodatrafikos

2018 június 26., kedd 15:49
206

2013-ban még 153 milliós veszteséget , 2014-ben már 70 milliós profitot, tavaly mág 472 millió forintot termelt az a vietnami Vu Quy Duonghoz köthető trafikhálózat, amely összesen közel 100 üzletből áll, és amely a magyar kormány öt évvel ezelőtti „trafikreformjának” eredményeként futott fel.

Az Átlátszó korábban részletesen foglalkozott az üzlettársai közt csak „Vu Zoliként” emlegett üzletember sikereivel, akinek trafikbirodalmához tartozik többek között  a Népliget metrómegállónál, a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér metrómegállóknál lévő trafikok és számos vidéki, nagy forgalmat bonyolító dohánybolt is. 

Vu 1985 óta él Magyarországon, a helyi vietnami közönség központi figurája, aki viszont tudatosan kerüli a nyilvánosságot. 

A lap szerint a titokzatos viet kör mellett a CBA igazgatóságából verbuvált csapatnak hozza a legtöbb pénzt a trafikbizniszben: a Baldauf László, Gyelán Zsolt, Krupp József, Breier László négyeshez köthető kör tavaly 372 milliós profitot hozott össze, 85-el meghaladva az egy évvel ezelőtti eredményt. 

Papíron egy embernek összesen trafikja lehetne, de a furmányos fideszesek könnyen ki tudják játszani a rendszert: az üzemeltető cégekbe kültagként beszállhat az is, akinek amúgy nincs koncessziója, és részesülhet a haszonból. (Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt