Kocsis Máté egy új, 10-15 milliárdos budapesti kézicsarnokról álmodik

Több 444 videó?
Szeretném
Kocsis MátéFotó: 444

2022-ben Magyarország Szlovákiával közösen rendezheti meg a férfi kézilabda Európa-bajnokságot és a döntőt a múlt heti döntés értelmében ráadásul Budapesten rendezik majd.

A magyar kézilabdasport ezzel rövid időn belül második nagy sikerét érte el, miután májusban a Győr női csapata megnyerte a Bajnokok Ligáját. Ráfért a pozitívum a kéziéletre, ami Kocsis Máté elnöksége idején romlásnak indult.

Kocsis érthetően ki akarja használni a siker pillanatait, és keddi sajtótájékoztatóján nagyívű fejlesztések reményében nyilatkozott. A kéziszövetség elnöke azt mondta, őt is meglepte, milyen kiugró támogatottságot kapott a közös pályázat, de máris a feladatra koncetrálnak, azaz pénzt kérnek a kormánytól infrastrukturális fejlesztésekre. 

Az új szegedi aréna építéséről, illetve a veszprémi és debreceni csarnok bővítéséről már van döntés, itt már csak dolgozni kell, viszont Kocsis szeretne egy új fővárosi kézilabda-arénát is, úgy 10-15 milliárdból, ezért „a következő hetekben felvesszük a kapcsolatot a magyar kormánnyal, mert pozitív elbírálás esetén az ezzel kapcsolatos kormánydöntéseknek mielőbb meg kell születniük."