7 és fél év börtönt kapott O. Áron, a tavalyi Szentendrei úti halálos baleset okozója

baleset
2018 június 27., 10:21
comments 208

A 24.hu azt írja, első fokon 7,5 év börtönt kapott O. Áron, aki tavaly március 18-án éjjel két embert megölt, miután 160 km/órával, fékezés nélkül a szabályosan pirosban várakozó autójukba hajtott. A két áldozat a 22 éves Janza Richárd junior világbajnok kajakos és barátja, a volán mögött ülő 22 éves D. Bálint voltak. Az autós vérében négy üveg bornak megfelelő alkoholt találtak.

photo_camera Összetört autó a III. kerületben, a Szentendrei úton, miután összeütközött egy másik autóval 2017. március 18-án. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A lap szerint a halált okozó ittas járművezetéssel vádolt 29 éves budapesti férfi nem tett vallomást, de arra kérte a bírót, hadd szóljon pár szót. Azt mondta, a történtekből semmire nem emlékszik, és csak akkor döbbent rá, mit tett, amikor meglátta a rendőrségen a balesetről készült felvételeket. Így kért bocsánatot:

„Nagyon sajnálom, hogy tönkretettem más családok életét. Nem várok megbocsátást, mert én se biztos, hogy képes lennék egy ilyet megbocsátani.”

Szerdán az ügyész azt mondta, az útszakaszon legfeljebb 70-nel szabadott volna menni, O. Áron viszont az eső és a csúszós útviszonyok ellenére is több mint a duplájával ment, ittasan, egyértelmű, hogy csak ő okolható a két fiú haláláért. Azt mondta, a légzsákok az ütközéskor azért nem nyíltak ki, mert a hatalmas becsapódás hátulról érkezett, és megsérült az elektronika.

A vádlottat – aki az egyik áldozat édesanyját hallgatva elsírta magát – a börtönbüntetés mellett véglegesen eltiltották a járművezetéstől. Feltételesen is csak a büntetés kétharmadának a letöltésekor bocsátható szabadon. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt