Brazília esélyeshez méltóan darálta be és ejtette ki a szerbeket

futball
2018 június 27., 20:37
comments 27
A gólpasszt adó Neymar köszönti a második gólt szerző Thiago Silvát
photo_camera A gólpasszt adó Neymar köszönti a második gólt szerző Thiago Silvát Fotó: Ale Cabral/AGIF
[ Error: Hiányzó widget ]

A brazilok először játszottak a vébén első pillanattól utolsóig esélyeshez méltóan és végül magabiztosan legyőzték a szerbeket, akik ezzel kiestek a csoportkörben. Tite csapata ugyanazzal a kezdővel állt fel, mint a Costa Rica ellen az utolsó pillanatban megnyert meccsen, a szerbek viszont felfrissítették a Svájc ellen kétszer is kapituláló védelmet: Ivanovics helyén Rukavina, Tosics helyén Veljkovics, a védekező középpályás Milivojevics helyett pedig Kosztics kapott lehetőséget.

A meccs előtt 3 pontos Szerbiának mindenképp győznie kellett a biztos továbbjutáshoz, a 4 ponttal álló Brazíliának papíron a döntetlen is elég lett volna ehhez.

A braziloknak rosszul indult a meccs: Marcelo 8 perc után sérülten battyogott le a pályáról. Ez rövid időn belül a második nagy csapás a keretnek, miután a Costa Rica ellen nyerőnek bizonyuló Douglas Costa számára is véget ért a torna.

Marcelo fájdalmas arccal hagyta el a pályát
photo_camera Marcelo fájdalmas arccal hagyta el a pályát Fotó: ALEXANDER NEMENOV/AFP

A védő kiválásától függetlenül a brazilok határozottan kezdtek: az első félidőben főleg Willian és Coutinho volt aktív, de Paulinho is gyakran felzárkózott a támadásokhoz. A szerbeknél a két szélső: Tadics és Kosztics voltak a legjobbak, Milinkovics-Szavics és Ljajics ezúttal beleszürkültek a mezőnybe. A szerbek igyekeztek lassítani a játékot, abban bízva, hogy sikerül a második félidőig gól nélkül tartani a meccset és akkor betalálni. Ez nem jött be.

A 29. percben Neymar a bal szélről indította csodálatos ütemben a kiugró Jesust, aki egy gyönyörű csel után túl sokat várt, és a blokkba lőtt, a 37. percben viszont már nem volt ellenszer: Paulinho tökéletes ütemben lépett ki Coutinho passzával és Sztojkovics felett a kapuba emelt.

link Forrás

A második félidő elején volt egy negyedóra, amikor úgy tűnt, a szerbeknek lehet esélyük. Ljajics többször lendületből vezethette rá Silváékra a labdát, de pontatlanul passzolt. Az 56. percben egy élesen bekanyarított labdája Mirandáról kevéssel ment fölé, a 60. percben Tadics nem túl erős lövését Alisson Thiago Silvára ütötte, Mitrovics tisztán fejelhetett, de gyengén stukkolta rá a labdát.

A félidő derekára magukhoz tértek a brazilok - Paulinhót Fernandinho váltotta - és eldöntötték a meccset. A 68. percben Neymar gyönyörű csel után harcolt ki szögletet a bal oldalon. A szögletet is ő végezte el, élesen csavart a kapu elé, a berobbanó Thiago Silva pedig 4 méterről a kapu jobb oldalába fejelt.

link Forrás

Innen már nem volt szerb visszaút. Neymar és Coutinho egyre magabiztosabban adogattak elöl, a középpályások pedig nagy magabiztossággal tartották a labdát az ellenfél térfelén. A szurkolók már a 70. perctől ollézni kezdtek.

A hajrában Sztojkovics kapus kétszer is bravúrral védett Neymarral szemben: a PSG csatára egyszer felette, egyszerre mellette próbálta elhúzni a labdát, de egyik alkalommal sem járt sikerrel. Ezzel együtt Neymarnak jó meccse volt: főleg a második félidőben felszabadultan játszott, bejöttek a cselei, a második gólban nagy érdemei voltak, és jöttek az ösztönös mozdulatok is:

link Forrás

Szerbia derekasan küzdött, a meccs végén szurkolóik felállva tapsolták meg őket, a továbbjutásuk nem most szerdán, hanem a Svájc elleni második meccsen ment el, ahol Mitrovics góljával vezetést szereztek, végül mégis kikaptak.

Brazília kezd formába lendülni, bár a sérülések miatt később lehetnek gondjaik, nagy meglepetés lenne, ha Mexikó útjukba tudna állni a legjobb 16 között. Az amerikai rangadót hétfőn 16 órakor rendezik Szamarában.

[ Error: Hiányzó widget ]

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.