Nyugi, Maradona már jól van, legalábbis a Facebookon erről posztolt

"Nem zártak kórházba" - írja Facebook-oldalán Diego Maradona, aki kedden az argentin válogatott sorsdöntő, Nigériai meccsén lett annyira rosszul, hogy orvosi ápolásra szorult. Maradonát, aki végigtombolta, -mutogatta a meccset, a lefújás után már támogatni kellett, az az embere vonszolta fel a VIP-páholyba, akinek amúgy az a dolga, hogy úgy tegyen, mintha visszafogná az éppen megőrülni készülő zsenit.

"El szeretném mondani mindenkinek, hogy jól vagyok. Nem vagyok kórházba zárva, és nem is voltam. A Nigéria elleni meccs szünetében nagyon fájt a nyakam, és dekompenzációtól* szenvedtem. Egy orvos megvizsgált, és azt javasolta, hogy menjek haza. De én maradni akartam, mert éppen mindent kockára tettünk. Hogy mehettem volna haza? Csók mindenkinek, kösz a támogatást. Diego egy darabig még marad" - írta.

*Segítsenek! Sajnos nem találom, hogy mi lehet ez a fogalom magyarul. Ha valaki tudja, írja meg, köszönöm! UPDATE 11:05: elképzelhető, hogy azzal, ami angolul már egy bonyolult orvosi fogalom, azzal Maradona a spanyol eredetiben talán arra utalt, hogy elájult. Köszönjük Mátyásnak, illetve spanyol anyanyelvű kollégájának a megfejtést!