Svájc inkább a kapusára bízta az utolsó csoportmeccset Costa Rica ellen, az amerikaiaknak pedig összejött végre a vébégól

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
június 27., 20:00
CHE
2
2
CRI
(0–0)
Gól:
Dzemaili (31') K Waston (55'), Drmic (88'), Bryan (89', 11-es)
Sárga lap:
Gamboa (11') Campbell (29') Lichtsteiner (37'), Zakaria (71'), Schar (82'), Waston (91')
Piros lap:

2-2-es döntetlennel végződött a Svájc-Costa Rica mérkőzés az E csoportban. A végig pontosabban játszó Svájc a párhuzamosan futó meccsen kialakuló egyértelmű brazil vezetés után leeresztett. Ezt aztán kihasználta Costa Rica, lőtt két gólt, úgyhogy emelt fővel távozhatnak a vébéről. Svájc az F-csoportot vezető Svédországgal játszik majd a nyolcaddöntőben.

Videós összefoglaló az egész meccsről:

Az első félidő nyugodt svájci mezőnyfölénnyel telt, de Costa Rica folyamatosan veszélyeztette a svájci kaput, a nem túl jól összerakott akciókból időnkét kifejezetten erős helyzetekig jutva. Campbell volt több alkalommal gólveszélyes, de Yann Sommer mindahányszor észnél volt.

Aztán az első kapuralövése gólt is jelentett Svájcnak: Lichtsteiner felhozta a jobb oldalon, majd elég mélyre adta be, de Embolo nagyszerű fejessel vissza és beadta középre, ahonnan Dzemaili lőtte a kapuba.

A második félidőben megint Costa Rica támadott, Svájc védekezett, de végül beérett a türelemnek a rózsája: a csereként beálló Kendall Waston megszerezte Costa Rica első gólját a vébén szögletrúgásból fejelte be:

Svájc aztán - miután a brazilok második góljukat is megszerezték Szerbia ellen, teljesen leálltak, csak védekezni voltak hajlandók. Mígnem aztán megint egy csere, Drmic szerzett gyors kontragólt, miután Zakaria adott be szélről középre:

Ettől függetlenül az alpesi legelők urai erősen éreztették, hogy abbahagynák a futballozást, amit főleg az izgága Campbell próbált kihasználni sűrű, de meglehetősen magányos cselsorozatokat puffogtatva. Ám az utolsó ilyennél, már a hosszabbításban, sikerült beesnie a 16-oson belülre, és Costa Rica kiegyenlített a csapatkapitány szerencsés 11-esével. 

A labda ugyanis a felső lécről kifele pattant éppen Sommer kapus üstökére, és onnan végül a hálóba került. Gyakorlatilag tehát a svájci meccs hőse szerezte meg végül Costa Rica egyenlítő gólját. 

Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP
Fotó: ANTONIN THUILLIER/AFP

Svájc ezzel és azzal, hogy döntetlent játszott Brazíliával, majd hátrányból lenyomta Szerbiát, bejutott a legjobb 16 közé. Svédországgal játszanak július 3-án Szentpéterváron.

E csoport M Gy D V G+ G- GK P
1. Brazília 3 2 1 0 5 1 4 7
2. Svájc 3 1 2 0 5 4 1 5
3. Szerbia 3 1 0 2 2 4 -2 3
4. Costa Rica 3 0 1 2 2 5 -3 1