Svájc inkább a kapusára bízta az utolsó csoportmeccset Costa Rica ellen, az amerikaiaknak pedig összejött végre a vébégól

Tbg
futball
2018 június 27., 20:33
comments 2
[ Error: Hiányzó widget ]

2-2-es döntetlennel végződött a Svájc-Costa Rica mérkőzés az E csoportban. A végig pontosabban játszó Svájc a párhuzamosan futó meccsen kialakuló egyértelmű brazil vezetés után leeresztett. Ezt aztán kihasználta Costa Rica, lőtt két gólt, úgyhogy emelt fővel távozhatnak a vébéről. Svájc az F-csoportot vezető Svédországgal játszik majd a nyolcaddöntőben.

Videós összefoglaló az egész meccsről:

link Forrás

Az első félidő nyugodt svájci mezőnyfölénnyel telt, de Costa Rica folyamatosan veszélyeztette a svájci kaput, a nem túl jól összerakott akciókból időnkét kifejezetten erős helyzetekig jutva. Campbell volt több alkalommal gólveszélyes, de Yann Sommer mindahányszor észnél volt.

Aztán az első kapuralövése gólt is jelentett Svájcnak: Lichtsteiner felhozta a jobb oldalon, majd elég mélyre adta be, de Embolo nagyszerű fejessel vissza és beadta középre, ahonnan Dzemaili lőtte a kapuba.

link Forrás

A második félidőben megint Costa Rica támadott, Svájc védekezett, de végül beérett a türelemnek a rózsája: a csereként beálló Kendall Waston megszerezte Costa Rica első gólját a vébén szögletrúgásból fejelte be:

link Forrás

Svájc aztán - miután a brazilok második góljukat is megszerezték Szerbia ellen, teljesen leálltak, csak védekezni voltak hajlandók. Mígnem aztán megint egy csere, Drmic szerzett gyors kontragólt, miután Zakaria adott be szélről középre:

link Forrás

Ettől függetlenül az alpesi legelők urai erősen éreztették, hogy abbahagynák a futballozást, amit főleg az izgága Campbell próbált kihasználni sűrű, de meglehetősen magányos cselsorozatokat puffogtatva. Ám az utolsó ilyennél, már a hosszabbításban, sikerült beesnie a 16-oson belülre, és Costa Rica kiegyenlített a csapatkapitány szerencsés 11-esével. 

A labda ugyanis a felső lécről kifele pattant éppen Sommer kapus üstökére, és onnan végül a hálóba került. Gyakorlatilag tehát a svájci meccs hőse szerezte meg végül Costa Rica egyenlítő gólját. 

link Forrás
photo_camera Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP
photo_camera Fotó: ANTONIN THUILLIER/AFP

Svájc ezzel és azzal, hogy döntetlent játszott Brazíliával, majd hátrányból lenyomta Szerbiát, bejutott a legjobb 16 közé. Svédországgal játszanak július 3-án Szentpéterváron.

[ Error: Hiányzó widget ]

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.