Az öcsödi asszonyok egy hét múlva elkészülnek a Parlamentbe szánt gigaperzsaszőnyeggel

Dankó Béla fideszes parlamenti képviselő a Facebookon bejelentette, hogy kb. egy hét múlva elkészül az a 150 m2-es szőnyeg, ami hamarosan az országház Felsőházi termét fogja díszíteni.

Ahogy arról tavaly beszámoltunk, a 7,3×20,8 méteres, 12 színből álló perzsaszőnyeghez kellett tonna fonál és 7 tapasztalt szövőnő, akik 1 csak napi 6 centimétert haladtak.

Dankó szerint „a kézzel készülő szőnyeg elkészítéséhez másfél év, 15 millió csomó és különleges szaktudással rendelkező, ügyes hölgyek kellettek”.

A teremben korábban is egy 1970-ben készült szentandrási szőnyeg volt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.