Az öcsödi asszonyok egy hét múlva elkészülnek a Parlamentbe szánt gigaperzsaszőnyeggel

parlament
2018 június 28., 04:56
comments 202

Dankó Béla fideszes parlamenti képviselő a Facebookon bejelentette, hogy kb. egy hét múlva elkészül az a 150 m2-es szőnyeg, ami hamarosan az országház Felsőházi termét fogja díszíteni.

link Forrás

Ahogy arról tavaly beszámoltunk, a 7,3×20,8 méteres, 12 színből álló perzsaszőnyeghez kellett tonna fonál és 7 tapasztalt szövőnő, akik 1 csak napi 6 centimétert haladtak.

Dankó szerint „a kézzel készülő szőnyeg elkészítéséhez másfél év, 15 millió csomó és különleges szaktudással rendelkező, ügyes hölgyek kellettek”.

A teremben korábban is egy 1970-ben készült szentandrási szőnyeg volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.