Az angliai hőhullám miatt 13 éve nem volt ennyi pollen az ország levegőjében

Az asztmásoknak akár életveszélyes rohamokkal kell megbirkózniuk Nagy-Britannia jelentős részén, mivel az országot sújtó hőhullám miatt több mint egy évtizede nem látott magasságban van a levegő pollenkoncentrációja - figyelmeztetett az egyik, asztmásokkal foglalkozó brit jótékonysági szervezet, az Astma UK.

A szervezet kérte a légzési rendellenességgel küzdőket, hogy mivel az időjárás-előrejelzés szerint a hétvége is forró és száraz lesz, mindig tartsanak maguknál antihisztamint, és az asztma-spré is legyen a kezük ügyében.

A brit hatóságok mérései szerint a pollankoncentráció az országban legutoljára 2005-ben volt olyan magas, mint most. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a száraz, forró levegő magas légnyomással párosul, ez pedig kedvező a fűfélék pollenjeinek terjedéséhez.

Az Egyesült Királyságban több mint 3,3 millió asztmás van, náluk ez a koncentráció könnyen komoly rohamokat válthat ki. A hatóságok ezért nekik és az allergiásoknak azt tanácsolják, szedjenek akár megelőzésképpen is gyógyszereket, amíg ilyen marad az időjárás, és ne fogyasszanak alkoholt, mert az gyakran érzékenyebbé teszi a szervezetet a fűfélék pollenjeire. (Telegraph)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.