Az angliai hőhullám miatt 13 éve nem volt ennyi pollen az ország levegőjében

Egészségügy
2018 június 29., 14:50

Az asztmásoknak akár életveszélyes rohamokkal kell megbirkózniuk Nagy-Britannia jelentős részén, mivel az országot sújtó hőhullám miatt több mint egy évtizede nem látott magasságban van a levegő pollenkoncentrációja - figyelmeztetett az egyik, asztmásokkal foglalkozó brit jótékonysági szervezet, az Astma UK.

A szervezet kérte a légzési rendellenességgel küzdőket, hogy mivel az időjárás-előrejelzés szerint a hétvége is forró és száraz lesz, mindig tartsanak maguknál antihisztamint, és az asztma-spré is legyen a kezük ügyében.

A brit hatóságok mérései szerint a pollankoncentráció az országban legutoljára 2005-ben volt olyan magas, mint most. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a száraz, forró levegő magas légnyomással párosul, ez pedig kedvező a fűfélék pollenjeinek terjedéséhez.

Az Egyesült Királyságban több mint 3,3 millió asztmás van, náluk ez a koncentráció könnyen komoly rohamokat válthat ki. A hatóságok ezért nekik és az allergiásoknak azt tanácsolják, szedjenek akár megelőzésképpen is gyógyszereket, amíg ilyen marad az időjárás, és ne fogyasszanak alkoholt, mert az gyakran érzékenyebbé teszi a szervezetet a fűfélék pollenjeire. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.