Az I. kerületből is kitiltják a segwayeket és az elektromos rollereket

közlekedés
2018 június 29., 05:18
comments 92

Az V. kerület után július 15-től az I. kerület tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben is tilos elektromos meghajtású eszközöket használni, erről döntött a Budavári Önkormányzat Képviselő-testülete - olvasható közleményükben. A képviselők elfogadták az előterjesztést és módosították a közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet. A döntést azzal indokolják, hogy a kerületben egyre elterjedtebbek az elektromos közlekedési eszközök használata, amelyek miatt már több baleset is történt.

Az új rendelet szerint a jövőben nem lehet majd pl.: segwayt, elektromos rollert, hoverboardot, elektromos gördeszkát használni az I. kerület gyalogos útjain. Ezeken a területeken kizárólag kézben vagy tolva lehet használni az elektromos eszközöket. „A képviselő-testület azért döntött így, mert sokszor csapatokban, fegyelmezetlenül és nagy sebességgel közlekednek ezekkel az eszközökkel, veszélyeztetve a járókelőket.”

A rendelet nem vonatkozik a rendvédelmi szervek járműveire és eszközeire, valamint a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.