Az I. kerületből is kitiltják a segwayeket és az elektromos rollereket

Az V. kerület után július 15-től az I. kerület tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben is tilos elektromos meghajtású eszközöket használni, erről döntött a Budavári Önkormányzat Képviselő-testülete - olvasható közleményükben. A képviselők elfogadták az előterjesztést és módosították a közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet. A döntést azzal indokolják, hogy a kerületben egyre elterjedtebbek az elektromos közlekedési eszközök használata, amelyek miatt már több baleset is történt.

Az új rendelet szerint a jövőben nem lehet majd pl.: segwayt, elektromos rollert, hoverboardot, elektromos gördeszkát használni az I. kerület gyalogos útjain. Ezeken a területeken kizárólag kézben vagy tolva lehet használni az elektromos eszközöket. „A képviselő-testület azért döntött így, mert sokszor csapatokban, fegyelmezetlenül és nagy sebességgel közlekednek ezekkel az eszközökkel, veszélyeztetve a járókelőket.”

A rendelet nem vonatkozik a rendvédelmi szervek járműveire és eszközeire, valamint a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.