Debilitástörténeti mérföldkő: A Pesti Srácok bemószerolta a Heti Válaszost, hogy Soros emberével parolázik, de a rendezvényen ott volt a Magyar Idők munkatársa is

media
2018 június 29., 18:27
comments 144

Képzeljük el, hogy az 50-es években két ÁVH-s annyira hülye, hogy miután együtt bemennek a vallatóhelyiségbe kikérdezni valakit, véletlenül egymás körmeit kezdik el tépkedni. Na, nagyjából ugyanez történt most a Pesti Srácok nevű, kormánypénzeken és kormányközeli hirdetésekből élő propagandablog névtelen munkatársával.

Ő arról írt, hogy Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára tartott egy sajtóbeszélgetést, amin civilszervezetek képviselői mellett újságírók is részt vettek. Ráadásul olyan újságírók is, akik nem szimpatikusak a Pesti Srácok szerkesztőségének, mert nem ugyanúgy gondolkodnak a világról, ahogyan ők.

Michael Roth a lap szerint „Magyarország egyik fő bírálója”, emiatt pedig ugye Soros embere.

A Pesti Srácok munkatársa kiszúrta a Roth Twitterére feltöltött fotón a Heti Válasz újságíróját, Stumpf Andrást is, és mivel a Heti Válasz a Simicska-Orbán balhé óta nem eléggé kormánypárti a Pesti Srácok ízlésének, írtak egy cikket arról, hogy Stumpf „nem más, mint az a fajta Tamás bátya a liberálisok körében, aki megtestesíti az »európai értelmében vett jó konzervatívot«, aki képes alkalmazkodni és gombnyomásra kritizálni a nyilvánvalóan széljobbra tolódó Fidesz-kormányzatot”, és hogy Stumpf bizonyára Roth egyik „parancsra pattanó katonája” lett.

A gond azzal van, hogy Roth képén ott van Kottász Zoltán, a Magyar Idők és a Karc FM munkatársa is.

A kormány zászlóshajó-napilapjának munkatársát persze nem soroskatonázta le a Pesti Srácok, csak - miután valaki szólt nekik, hogy Kottász is szerepel a képen - frissítették a cikküket azzal, hogy „Az érintett újságírót levélben kerestük, milyen okból szerepel az említett képen. Válasza érkeztével cikkünket frissítjük!”

Vajon mit fog válaszolni?

A debilitás mérföldkövét egyébként ezen a linken lehet elérni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.