Figyi, lépj ki az Európai Unióból, azt' megegyezünk, mondta Trump Macronnak

Az amerikai elnök úgy próbálta destabilizálni az Európai Uniót, hogy a kilépésért cserébe nagyon jó kereskedelmi feltételeket kínált a francia kormányfőnek - írja a Guardian. A Franciaország számára nagyon kedvező bilaterális megállapodást a hírek szerint még április végén, a Fehér Házban, egy magánbeszélgetésen lebegtette meg Trump. A Washington Post szerint az elnök megkérdezte Macront, hogy „Miért nem léptek ki az Európai Unióból?”, majd felajánlotta az előnyös szerződés lehetőségét. A cikkben azt írják, Trump kedvezőbb kereskedelmi feltételeket kínált Franciaországnak, mint az egész EU-nak. A Washington Post szerzője, Josh Rogin azt állítja, két európai tisztviselő a forrása, akik az esetet úgy értékelték: látszik, hogy Trump mennyire nem érti sem Macron politikáját, sem az embereket, akik őt megválasztották. A hírt sem a Fehér Ház, sem az Élysée-palota nem erősítette meg. 

Fotó: SAUL LOEB/AFP

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.