Magukat kell védeniük a bíróságon az amerikai bababörtönök lakóinak

Nem kapnak jogi segítséget, saját magukat kell képviselniük a bíróság előtt azoknak a gyerekeknek, akiket a szigorú bevándorlási törvények miatt szakítottak el szüleiktől - írja az NBC texasi, kaliforniai és Washington DC-i ügyvédekre hivatkozva. Ez vonatkozik a 3 éves gyerekekre is. A deportálásról döntő tárgyalásokat senkinek sem könnyű végigcsinálnia, egyedül pláne nem, de kimondottan nehéz, ha az ember mondjuk nemrég tanult meg beszélni. A több mint kétezer gyereknek a szakértők szerint ez rendkívül traumatikus folyamat lesz, pláne, hogy még ki sem heverték azt a traumát, amit az okozott, hogy elválasztották őket szüleiktől. 

„Egy 3 éves gyereket képviseltünk, és a meghallgatás egy pontján a baba elkezdett felmászni az asztalra. Ez tökéletesen mutatja, milyen abszurd, amit ezekkel a gyerekekkel művelünk” - nyilatkozta a jogász Lindsay Toczylowski. A hatóságok egyelőre nem kommentálták a hírt.

Az intézkedések miatt egy magyar kisfiút, a kétéves Leventét is elszakították szüleitől, neki pénteken visz zöldséglevest Kumin Ferenc New York-i főkonzul.

Fotó: adriann hall/CrowdSpark

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.