Magukat kell védeniük a bíróságon az amerikai bababörtönök lakóinak

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Nem kapnak jogi segítséget, saját magukat kell képviselniük a bíróság előtt azoknak a gyerekeknek, akiket a szigorú bevándorlási törvények miatt szakítottak el szüleiktől - írja az NBC texasi, kaliforniai és Washington DC-i ügyvédekre hivatkozva. Ez vonatkozik a 3 éves gyerekekre is. A deportálásról döntő tárgyalásokat senkinek sem könnyű végigcsinálnia, egyedül pláne nem, de kimondottan nehéz, ha az ember mondjuk nemrég tanult meg beszélni. A több mint kétezer gyereknek a szakértők szerint ez rendkívül traumatikus folyamat lesz, pláne, hogy még ki sem heverték azt a traumát, amit az okozott, hogy elválasztották őket szüleiktől. 

„Egy 3 éves gyereket képviseltünk, és a meghallgatás egy pontján a baba elkezdett felmászni az asztalra. Ez tökéletesen mutatja, milyen abszurd, amit ezekkel a gyerekekkel művelünk” - nyilatkozta a jogász Lindsay Toczylowski. A hatóságok egyelőre nem kommentálták a hírt.

Az intézkedések miatt egy magyar kisfiút, a kétéves Leventét is elszakították szüleitől, neki pénteken visz zöldséglevest Kumin Ferenc New York-i főkonzul.

Fotó: adriann hall/CrowdSpark