Meghalt két palesztin és több százan sebesültek meg egy gázai tüntetésen

Két palesztin meghalt, egyikük egy 14 éves fiú, és legkevesebb 415-en sebesültek meg izraeli katonák lövéseitől és könnygáztól a Gázai övezet határánál kiújult tüntetések során pénteken - közölték palesztin egészségügyi tisztségviselők.

Az egészségügyi illetékesek szerint a 14 éves Jasszer Abu al-Nadzsával és a 24 éves Mohammed al-Hamajdával izraeli katonák lövései végeztek. További négy tüntető palesztin kritikus állapotban van.

Március vége óta rendszeresek a tüntetések a gázai-izraeli határnál, ahol az elmúlt  hetekben - péntekenként -  palesztinok ezrei tiltakoztak az övezet blokádja és a palesztin területek  megszállása ellen.

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint legkevesebb 135 palesztin vesztette életét, és ezrek sebesültek meg a tüntetéseken. Izrael az övezetet irányító radikális Hamász palesztin szervezetet teszi felelőssé a történtekért. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.