Nem kapsz levegőt: onnan jött a rendszerkritika, ahonnan sosem vártad

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bayer Zsolt a Magyar Időkben egy nagyon érdekes oknyomozó publicisztikában igyekszik megfejteni a németek csúfos VB-szereplését és kiesését. A Foci mint tükör című írás vezérfonala, hogy pont olyan gyatra a német foci, mint amilyenné tették a német társadalmat, ami már csak ostoba vigyorgásra és a fogyasztásra képes. A tettesek pedig a bizonyos valakik. A valakik a második világháború után betiltották a német identitást és így „a német nemzeti büszkeség egyetlen megmaradt és megtűrt letéteményese a német labdarúgó-válogatott” volt. Eddig, mert aztán jöttek a valakik: 

„ugyanaz történt 2014 óta a német válogatottal, mint ami 2014 óta Németországgal történt. Vagyis valakik elérkezettnek látták az időt, hogy felszámolják Németország maradék, a második világháború után még megengedett és megtűrt identitását, nemzeti önazonosságát, a maradék megtűrt, kicsike német lelket.”

A németek pont olyanok, mint a focijuk, a focistáik pedig olyanok, mint a vezetőjük:

„Ezen a világbajnokságon tizenegy Angela Merkel ment fel a pályára játszani. Tizenegy Angela Merkel-lelkű robottal pedig nem lehet focizni.”

Nem kell sokáig bogarászni Bayer sorai között, hogy az ember kiolvassa a rendszer kíméletlen kritikáját, és 

mit jelent az, ha a foci a tükör.

A miniszterelnök most félreérthetetlen üzenetet kapott. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.