Nem kapsz levegőt: onnan jött a rendszerkritika, ahonnan sosem vártad

Bayer Zsolt a Magyar Időkben egy nagyon érdekes oknyomozó publicisztikában igyekszik megfejteni a németek csúfos VB-szereplését és kiesését. A Foci mint tükör című írás vezérfonala, hogy pont olyan gyatra a német foci, mint amilyenné tették a német társadalmat, ami már csak ostoba vigyorgásra és a fogyasztásra képes. A tettesek pedig a bizonyos valakik. A valakik a második világháború után betiltották a német identitást és így „a német nemzeti büszkeség egyetlen megmaradt és megtűrt letéteményese a német labdarúgó-válogatott” volt. Eddig, mert aztán jöttek a valakik: 

„ugyanaz történt 2014 óta a német válogatottal, mint ami 2014 óta Németországgal történt. Vagyis valakik elérkezettnek látták az időt, hogy felszámolják Németország maradék, a második világháború után még megengedett és megtűrt identitását, nemzeti önazonosságát, a maradék megtűrt, kicsike német lelket.”

A németek pont olyanok, mint a focijuk, a focistáik pedig olyanok, mint a vezetőjük:

„Ezen a világbajnokságon tizenegy Angela Merkel ment fel a pályára játszani. Tizenegy Angela Merkel-lelkű robottal pedig nem lehet focizni.”

Nem kell sokáig bogarászni Bayer sorai között, hogy az ember kiolvassa a rendszer kíméletlen kritikáját, és 

mit jelent az, ha a foci a tükör.

A miniszterelnök most félreérthetetlen üzenetet kapott. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.