Több mint 500 embert vettek őrizetbe, mert a Szenátus épületében tiltakoztak Trump bevándorláspolitikája ellen

külföld
2018 június 29., 06:01
comments 43

Közel 575 tüntetőt, főleg nőket, vett őrizetbe a rendőrség csütörtökön Washingtonban, mert a Szenátus épületében ülősztrájkkal tiltakoztak Trump bevándorlási politikája ellen, amivel az elmúlt hetekben több ezer családot választottak szét a határon. Közben Melania Trump kabátfeliratára utalva azt skandálták: „Minket érdekel!

Tiltakozók a Szenátus épületében
photo_camera Tiltakozók a Szenátus épületében Fotó: WIN MCNAMEE/AFP

A tiltakozók szombatra egy jóval nagyobb felvonulást is terveznek, aminek plusz lendületet ad, hogy szerdán kiderült, Anthony M. Kennedy szerdán bejelentette visszavonulását, vagyis Trump még egy ultrakonzervatív bírót küldhet a legfelsőbb bíróságba.

A rendőrség közölte, hogy a 575 embert vettek őrizetbe, mert illegálisan tüntetettek az épületben, de nem sokkal később szabadon engedték őket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.