Hiába a Trump-Kim–találkozó, Észak-Korea felpörgethette az urándúsítást

Az NBC ír arról, hogy egy jelentés szerint Észak-Korea az elmúlt hónapokban fokozta az urándúsítást a titkos nukleáris telepein, hiába állította azt Donald Trump, hogy az ország többé már nem jelent nukleáris fenyegetést. 

Az NBC tucatnyi olyan amerikai hivatalnokkal beszélt, akik ismerik ezt a jelentést. Ezek az információk pár nappal azután láttak napvilágot, hogy kiderült, Észak-Korea továbbfejlesztette a nukleáris fegyverzetét kiszolgáló atomerőművét. 

Azaz egyelőre Kim Dzsongun semmit nem teljesített abból, amiről elvileg megállapodott Donald Trumppal, az amerikai elnök ennek ellenére a tárgyalások után szinte azonnal bejelentette, hogy az USA többet nem vesz részt közös hadgyakorlaton régi szövetségesükkel, Dél-Koreával.

A hírek szerint az amerikai külügyminiszter, Mike Pompeo július elején Észak-Koreába látogathat, hogy folytassák az egyeztetéseket. Az amerikaiak abban bíznak, hogy ekkor majd konkrét vállalásokat is kapnak az atomfegyverek leszerelésével kapcsolatban.

Az elmúlt hét hónapban Észak-Korea nem hajtott végre rakétatesztet vagy nukleáris kísérleti robbantást, ugyanakkor az amerikai tisztviselők, akik ismerik a legfrissebb hírszerzési jelentéseket, arról beszéltek, hogy az urániumdúsítás mértékét fokozták az országban. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.