Jönnek a külföldiek bevásárolni a 330 €/Ft hírére

gazdaság
2018 július 01., 20:15
comments 248

Az RTL Híradó riportja szerint Szlovákiából, Ausztriából és Szlovéniából egyre többen jönnek át bevásárolni a határokhoz közeli magyar településekre a történelmi mélyponton álló forint gyengülése miatt.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az ilyen nagy árfolyamesés után mindig felélénkül a bevásárlóturizmus a határ menti településeken, most pedig néhány hét alatt 20 forinttal drágult az euró.

A GKI Gazdaságkutató vezérigazgatója azt mondta, egy idő után itthon is drágulni fognak azok az áruk, amikhez külföldi alapanyag kell.

A Pénzügyminisztérium azt mondta, az ország védve van a devizaspekulációkkal szemben, a mostani árfolyammozgás még jót is tesz a gazdaságnak, a hazai turizmusnak és az exportőröknek. (Mondjuk a háztartásoknak külföldi nyaraláskor nem igazán.)

A Magyar Nemzeti Bank azt írta, nem kommentálnak napi árfolyammozgásokat. (RTL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt