Jönnek a külföldiek bevásárolni a 330 €/Ft hírére

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az RTL Híradó riportja szerint Szlovákiából, Ausztriából és Szlovéniából egyre többen jönnek át bevásárolni a határokhoz közeli magyar településekre a történelmi mélyponton álló forint gyengülése miatt.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az ilyen nagy árfolyamesés után mindig felélénkül a bevásárlóturizmus a határ menti településeken, most pedig néhány hét alatt 20 forinttal drágult az euró.

A GKI Gazdaságkutató vezérigazgatója azt mondta, egy idő után itthon is drágulni fognak azok az áruk, amikhez külföldi alapanyag kell.

A Pénzügyminisztérium azt mondta, az ország védve van a devizaspekulációkkal szemben, a mostani árfolyammozgás még jót is tesz a gazdaságnak, a hazai turizmusnak és az exportőröknek. (Mondjuk a háztartásoknak külföldi nyaraláskor nem igazán.)

A Magyar Nemzeti Bank azt írta, nem kommentálnak napi árfolyammozgásokat. (RTL)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.