Kilenc nap után találták meg a barlangban eltűnt thai gyerekeket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Thaiföldön élve találták meg azt a 12 gyereket és az edzőjüket, akik kilenc napja tűntek el egy barlangban. A hír a tartomány kormányzója is megerősítette. 

A 11-16 éves fiúk a 25 éves edzőjükkel együtt kirándultak a Tham Luang Nang Non barlangban, Chiang Rai tartományban. A barlang turistalátványosságnak számít, kilométeres járatai vannak a föld alatt. De az esőzések miatt a vízfolyás megáradt, ami miatt a barlang megtelt vízzel. A mentőalakulatok bíztak abban, hogy a gyerekeknek sikerült biztonságos helyet találniuk. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.