Seehofer: Nem hagyom, hogy egy olyan kancellár váltson le, aki csak miattam lehetett kancellár

Az Angela Merkellel megbeszélt hétfői találkozója előtt a lemondással fenyegetőző belügyminiszter sértődöttnek, de nagyon harciasnak tűnt. Horst Seehofer a találkozó előtt a Süddeutsche Zeitungnak azt mondta: „Nem hagyom, hogy egy olyan kancellár váltson le, aki csak miattam lehetett kancellár.” A lap szerint ezzel arra utalt, hogy CSU Bajorországban még mindig jobban szerepelt a választásokon, mint Merkel pártja, a CDU országosan. 

Angela Merkel és Horst SeehoferFotó: ODD ANDERSEN/AFP

Seehofer hetek óta azzal fenyegeti Angela Merkelt, hogy ha nem engedi, hogy a bajor határról visszafordítsák azokat a menekülteket, akik már máshol regisztráltak, a CSU kilép a kormányból. Végül vasárnapig adott haladékot Merkelnek, hogy európai szintű megoldást találjon. Amikor a határidő lejárt, a belügyminiszter közölte, hogy nem elégedett azokkal az eredményekkel, amiket a kancellár a múlt heti uniós csúcson elért, de váratlanul a saját lemondását lengette be. 

Végül megegyeztek Merkellel, hogy hétfő délután még megpróbálják elrendezni a helyzetet. Estére pedig a nagykoalíció pártjai hívtak össze találkozót. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.