Seehofer: Nem hagyom, hogy egy olyan kancellár váltson le, aki csak miattam lehetett kancellár

Az Angela Merkellel megbeszélt hétfői találkozója előtt a lemondással fenyegetőző belügyminiszter sértődöttnek, de nagyon harciasnak tűnt. Horst Seehofer a találkozó előtt a Süddeutsche Zeitungnak azt mondta: „Nem hagyom, hogy egy olyan kancellár váltson le, aki csak miattam lehetett kancellár.” A lap szerint ezzel arra utalt, hogy CSU Bajorországban még mindig jobban szerepelt a választásokon, mint Merkel pártja, a CDU országosan. 

Angela Merkel és Horst SeehoferFotó: ODD ANDERSEN/AFP

Seehofer hetek óta azzal fenyegeti Angela Merkelt, hogy ha nem engedi, hogy a bajor határról visszafordítsák azokat a menekülteket, akik már máshol regisztráltak, a CSU kilép a kormányból. Végül vasárnapig adott haladékot Merkelnek, hogy európai szintű megoldást találjon. Amikor a határidő lejárt, a belügyminiszter közölte, hogy nem elégedett azokkal az eredményekkel, amiket a kancellár a múlt heti uniós csúcson elért, de váratlanul a saját lemondását lengette be. 

Végül megegyeztek Merkellel, hogy hétfő délután még megpróbálják elrendezni a helyzetet. Estére pedig a nagykoalíció pártjai hívtak össze találkozót. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.