Vádat emeltek a rendőrökkel bunkózó tüntető ellen

Vádemelés a 2018. április 14-i tüntetésen az Országgyűlés épületét biztosító rendőrnőt és társait sértegető férfival szemben - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt 3 rendbeli becsületsértés vétsége miatt azzal a 20 éves budapesti férfival szemben, aki 2018. április 14-én 22 óra 15 perc körül az aznap megrendezett tüntetésen az Országgyűlés épületének biztosítására kivezényelt sorfalban álló rendőröket folyamatosan szidalmazta, becsmérelte.

A vádirat lényege szerint a férfi eleinte provokatív céllal sört és cigarettát kért a rendőröktől, majd arra kérte őket, hogy mivel „szolgálnak és védenek” a nála lévő szemetet dobják ki.

Ezt követően a vádlott - a tüntetésen részt vevő társaihoz intézve szavait - a sorfal elején álló rendőrnővel kapcsolatban súlyosan becsületsértő kijelentéseket tett, amit folytatott a rendőrnőt felváltó férfi rendőrrel kapcsolatos rasszista és becsmérlő szavakkal is. 

Végül a fiatal férfi egy másik tüntetőtől kapott cigarettára rágyújtva a cigarettafüstöt egy harmadik rendőr arcába fújta, amit további rendőrökkel szemben is folytatott.

Az eset kapcsán a Készenléti Rendőrség parancsnoka tett feljelentést becsületsértés vétsége miatt.

Mivel a vádlott a terhére rótt becsületsértéseket hivatalos személyekkel szemben hivatali eljárásuk alatt és miatt követte el, ezért a bűncselekmény közvádra üldözendő.

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.