Győri Péter reagált Kocsis Máté vádjaira: egy év alatt csökkentené a hajléktalanságot a Józsefvárosban

POLITIKA
2018 július 03., 20:08
comments 91

Kedden Tarlós István és Kocsis Máté tartottak sajtótájékoztatót az Orczy tér felújításáról, és mögöttük állt Sára Botond, a közelgő kerületi polgármesterválasztás fideszes jelöltje. Kocsisék azt mondták, amit Lázár János mondogatott a hódmezővásárhelyi választás fideszes jelöltjéről, Hegedűs Zoltánról, azaz hogy a fejlődés csak vele képzelhető el, az ellenzéki jelölttel viszont megáll.

Kocsis ezen kívül azt is mondta, hogy Győri Péter ellenzék jelölt

„a drogosok számára vonzó programokat hozna a kerületbe, és hajléktantanyává változtatná a városrészt, ráadásul kifejezte az illegális migrációval kapcsolatos szimpátiáját is”.

Győri Péter az ATV Fórum című műsorában reagált Kocsis Máté szavaira. A független jelölt először azt mondta, nem emlékszik, hogy ilyeneket mondott volna, szerinte az ellenfelei csak riogatják a bizonytalan szavazókat. „Én, aki évtizedeket töltöttem azzal, hogy csökkentsem a közterületi hajléktalanságot – több kevesebb sikerrel, nyilván ez nem egy emberen múlik – miért akarnék hajléktalantanyát bárhova?”

Győri éppen a hajléktalanságot büntető Alaptörvény-módosítás napjaiban jelentette be, hogy megválasztása esetén egy év alatt csökkenti a hajléktalanságot Józsefvárosban.

„És ezt számon is kérhetik rajtam”

- mondta.

Kijelentette azt is, hogy a migrációval sosem foglalkozott, így nem tudja, Kocsis Máté mire gondolt, amikor azt mondta, a jelölt kifejezte szimpátiáját az illegális migráió iránt. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.