Győri Péter reagált Kocsis Máté vádjaira: egy év alatt csökkentené a hajléktalanságot a Józsefvárosban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kedden Tarlós István és Kocsis Máté tartottak sajtótájékoztatót az Orczy tér felújításáról, és mögöttük állt Sára Botond, a közelgő kerületi polgármesterválasztás fideszes jelöltje. Kocsisék azt mondták, amit Lázár János mondogatott a hódmezővásárhelyi választás fideszes jelöltjéről, Hegedűs Zoltánról, azaz hogy a fejlődés csak vele képzelhető el, az ellenzéki jelölttel viszont megáll.

Kocsis ezen kívül azt is mondta, hogy Győri Péter ellenzék jelölt

„a drogosok számára vonzó programokat hozna a kerületbe, és hajléktantanyává változtatná a városrészt, ráadásul kifejezte az illegális migrációval kapcsolatos szimpátiáját is”.

Győri Péter az ATV Fórum című műsorában reagált Kocsis Máté szavaira. A független jelölt először azt mondta, nem emlékszik, hogy ilyeneket mondott volna, szerinte az ellenfelei csak riogatják a bizonytalan szavazókat. „Én, aki évtizedeket töltöttem azzal, hogy csökkentsem a közterületi hajléktalanságot – több kevesebb sikerrel, nyilván ez nem egy emberen múlik – miért akarnék hajléktalantanyát bárhova?”

Győri éppen a hajléktalanságot büntető Alaptörvény-módosítás napjaiban jelentette be, hogy megválasztása esetén egy év alatt csökkenti a hajléktalanságot Józsefvárosban.

„És ezt számon is kérhetik rajtam”

- mondta.

Kijelentette azt is, hogy a migrációval sosem foglalkozott, így nem tudja, Kocsis Máté mire gondolt, amikor azt mondta, a jelölt kifejezte szimpátiáját az illegális migráió iránt. (ATV)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.