Habony Árpád lapja véletlenül leleplezte, hogyan működik a propaganda a Facebookon

Képregény
2018 július 03., 14:28
comments 144

Habony Árpád kormánypropagandával és állami hirdetésekkel teletömött lapjának utolsó oldalán a szerkesztők általában már nem elég éberek, így oda néha némi rendszerkritika is becsúszik.

A Lokál képregényrovatában az Állati abszurd már tavaly is felemelte a hangját a demokrácia lebontása ellen. A keddi szám utolsó oldalán pedig a kamu híreket terjesztő trollhadseregeket leplezte le. 

Kik árasztják el a Facebookot migránsellenes posztokkal?

Manipulálni akarják a választókat

Nem mindenki lenne hajlandó ezt csinálni

De mindig akad valaki

A kampány alatt egyébként a Tények és az Origó is fizetett hirdetésben tolt bevándorlók ellen hergelő videókat a Facebookon. A Fidesz trollhadseregének működéséről nagyon hasonlókat meséltek nekünk is, mint amit a Lokál képregénye is bemutat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.