A Facebookon és a Youtube-on már tömeges, rasszista agymosás folyik őrjöngő arabok és feketék hamisított videóival

2018 március 19., hétfő 17:23
430

Néhány napja elkezdtek ilyen, őrjöngő, erőszakoskodó embereket ábrázoló videókat feltölteni és hirdetésként futtatni a Facebookon:

A videókban az a közös, hogy a rendbontók minden esetben nem fehér, főleg közel-keleti vagy afrikai származású embereknek tűnnek.

Montázs a legelső videotalálatokból, amiket a Facebook a „migránsok” keresésre ad ki. Forrás: Facebook

Ugyanez megy a Youtube-on is, itt van például a „Tamás Kovács” nevű user, akinek ennyi az aktivitása:

Forrás: „Tamás Kovács” / Youtube

A videói az egyéb videók közötti reklámokként is megjelennek.

Forrás: Youtube

A facebookos és youtube-os felvételek címükben és tartalmukban is hasonlóak azokhoz, amiket a kormány pórázán lógó Tények és az Origo oszt és reklámoz hirdetésben. Példaként itt egy Origo-videó:

A videón EURÓPA 2017 felirat alatt fekete fiatalok ütnek meg egy idős nőt, és az eredetileg hang nélküli videó alá „Allahu Akbar” üvöltést és robbanáshangokat vágtak.

A felvételeknek persze legtöbbször közük sincs az iszlámhoz vagy a bevándorláshoz, ez például 2015-ben, az amerikai Nebraskában készült.

A Dorade Tumblr egy hirdetésként tolt origós videónál feltette a kérdést a Facebooknak, hogy miért látja a hirdetést, amire az volt az automatikus válasz, hogy azért, mert az Origo „a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség iránt érdeklődő embereket szeretne elérni”, illetve azért, mert a hirdető „18 és 34 év közötti, Magyarország területén élő vagy nemrég ott járt embereket szeretne elérni”.

Fotó: dorade.tumblr.com

Tehát Andy Vajna híradója és Matolcsy Ádám lapja hamisított, nem fehér emberek ellen hergelő videókat hirdet a kampányban, a Fidesz potenciális szavazóit célozva.

Az Index egyébként nemrég vezette le, hogy az Origo képszerkesztői hogyan használnak fel szándékos manipulációra olyan hírfotókat, amik az adott cikkben leírt jelenséggel, vagy akár az adott országgal sincsenek köszönő viszonyban, csak hogy minél többször az olvasó arcába tolhassák a bevándorlók által teremtett sötét valóságot. Nemrég például egy 2015-ben lefotózott New York-i utast hazudtak metróba vizelő párizsi migránsnak, és a cikkhez a lebukás után sem nyúltak hozzá. (Matolcsy György fia tavaly a lapjáról azt nyilatkozta: „Hiszek abban, hogy minden lapnak kell egy megkülönböztető értékválasztás, az Origóé pedig a polgári-konzervatív értékrend.”)

A Fidesz-közeli médiumok és a rejtélyes Facebook-oldalak és Youtube-csatornák most minden eddiginél messzebb mentek az új, hamisított, rasszista videóikkal. Visszasírhatjuk azt az időt, amikor a TV2 2016-ban még csak 1 másodpercre felvillanó atomerőmű-reklámokkal mosta a nézők agyát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt