Nem találják a bombát, késnek a lezárások

Budapest
2018 július 03., 07:52
comments 187

A Honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje, Markovics Zita arról tájékoztatta az MTI-t, hogy

"egyelőre nem lépnek életbe a kedd délelőttre, egy a Dunában talált feltételezett robbanótest kiemelésének idejére tervezett útlezárások és lakosságvédelmi intézkedések a fővárosban."

A lezárásokról a tervezetthez képest órákkal később is intézkedhetnek, mert 

a búvárok egyelőre nem találják a robbanótestet.

photo_camera Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA
A tűzszerészet bombakereső hajója a Dunán kedden
photo_camera Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A bombáról korábban egy civil búvárcsoport tett bejelentést úgy, hogy GPS koordinátákat közöltek. Jelenleg mintegy harminc tűzszerész keresi egy aknamentesítő hajóról. A keresést nehezíti, hogy az érintett szakaszon a Duna mélysége kétszerese az átlagosnak, a sodrás erős, a látótávolság pedig a nullával egyenlő:

a búvárok csak tapintással képesek tájékozódni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.