Orbán addig nem állapodik meg Merkellel, amíg a német kormány nem rendezi a vitáját az osztrákokkal a tranzitzónákról

politika
2018 július 04., 07:34
comments 69

A magyar miniszterelnök kedd este telefonon beszélte meg az osztrák Sebastian Kurz osztrák kancellárral, hogy Magyarország semmilyen kétoldalú megállapodást nem köt Németországgal addig, amíg Ausztria és Németország között nem születik megállapodás. Orbán Viktor erről Angela Merkel német kancellárt tájékoztatja is berlini találkozójukon. Egyelőre azonban Kurznak sem világos, miről kellene megállapodniuk a német kormánnyal.

A koalíciós válság megoldásaként Angela Merkel és Horst Sehhofer hétfő este állapodtak meg arról, hogy tranzitzónákat hoznak létre az osztrák határon, hogy onnan abba az uniós országba küldenék vissza a menedékkérőket, ahol először regisztrálták őket.

Orbán Viktor az osztrák kancellárnak arról is beszélt, hogy szerinte nincs olyan menedékkérő, aki elsőként Magyarországon lépett be Európa területére, hiszen a szárazföldi bevándorlási útvonal, a balkáni útvonal Görögországon és Bulgárián keresztül vezet.

Orbán Viktor csütörtökön Berlinben tárgyal Angela Merkellel, szerdán pedig Horst Seehofer német belügyminiszterrel és Wolfgang Schäuble-val, a Bundestag elnökével találkozik. (Kormány.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.