Patyi András lemondott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetéséről

POLITIKA
2018 július 04., 06:06
comments 103

Augusztus 31-ei határidővel benyújtotta lemondását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektori vezetői megbízásáról Patyi András.

Patyi András bocsánatot kér Orbán Viktortól, amiért az NVB megbírságolta, mert óvodásokkal kampányolt.
photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Az egyetem honlapja szerint a rektor a fenntartói testület múlt pénteki ülésén adta be lemondását, és kérte a testületet, hogy kezdeményezze Áder János köztársasági elnöknél a rektori megbízatás alóli felmentését. A testület a lemondást tudomásul vette és egyben döntött az új intézményvezetői pályázat kiírásáról. Az új rektorról augusztus közepén döntenek.

Nemrég felmerült, hogy Patyi András vezetheti az új különbíróságokat, ahol a kormánynak kényes ügyeket tárgyalják. Patyinak egyébként is nagy gyakorlata van a kínos ügyek kezelésében: tavasszal személyesen kért bocsánatot Orbán Viktortól, amiért a Nemzeti Választási Bizottság elnökeként meg kellett bírságolnia az óvodások között kampányoló miniszterelnököt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.