A brit belügyminiszter felszólította Oroszországot, hogy az újabb mérgezési ügyre is adjon magyarázatot

Sajid Javid brit belügyminiszter felszólította Moszkvát, hogy adjon magyarázatot a legújabb mérgezési ügyre is, amiben egy wiltshire-i pár a 45 éves Charlie Rowley és a 44 éves Dawn Sturgess lett rosszul és került kritikus állapotba szombaton, 16 km-re Salisburytől, ahol március elején idegméreggel mérgezték meg Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős hírszerzőt és lányát.

Fotó: Chris J. Ratcliffe/AFP

Javid azt mondta, az idegméreg ugyanolyan típusú volt, mint a Szkripalék ellen márciusban bevetett anyag. A belügyminiszter tájékoztatása szerint a terrorelhárítás 100 embere dolgozik együtt a wiltshire-i rendőrökkel az ügyben.

Sajid Javid brit belügyminiszterFotó: AFP

Azt mondta, elfogadhatatlan, hogy brit állampolgárok kerülnek kapcsolatba ilyen veszélyes mérgekkel, és felszólította a Kremlt, hogy adjon magyarázatot:

„Itt az ideje, hogy az orosz állam álljon elő, és magyarázza el, pontosan mi folyik it.”

(BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.