Kína: Amerika tüzet nyitott a világra, még saját magára is

gazdaság
2018 július 05., 04:41
comments 89

Pénteken lépnek hatályba a legújabb büntetővámok, amelyeket az Egyesült Államok kínai termékekre vetett ki. 34 milliárd dollárnyi árut érint a mostani állás szerint az intézkedés.

Válaszul Kína is vámolni készül amerikai termékeket.

A kínai kormány kereskedelmi minisztériumának szóvivője azt mondta, hogy az USA az új vámokkal "tüzet nyitott a világra, még saját magára is".

A kínai kormány ugyanis azt hangsúlyozza, hogy az új vámok több mint felerészben olyan termékeket érintenek, amelyeket nem kínai, hanem más országok cégei gyártanak Kínában, vagy éppen nem kínai cégek termékeibe építik be azokat a végén. Vagyis globális beszállítói láncok kerültek veszélybe, és sok amerikai cég is rosszul jár majd a vámokkal.

Amerikának az EU-val is van vámháborúja, és különösen a német kormány aggódik, hogy Trump beváltja fenyegetését, és az európai autókra is büntetővámokat tesz. (reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.