Szinte a felismerhetetlenségig töpörödött a társasági adó hazánkban

Az mfor arra hívja fel a figyelmet, hogy a társasági adó kirívóan alacsony lehet Magyarországon, ha egy cég élni tud a kedvezmények rendszerével. Ezzel a nagyobb vállalatok tudnak élni leginkább.

Miközben a társasági adó kulcsa 9 százalék, ami eleve a legalacsonyabb az EU-ban, addig ez egyéb kedvezményekkel 5 százalék alá is csökkenthető, jelzi a 2019-es tervezett adóbevételek után számolva a lap.

Ez már adóparadicsomi állapot, még akkor is, ha a magyarországi vállalkozások egyéb költségei már nem ilyen kirívóan alacsonyak. (mfor)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.