Még nincsenek elég jó állapotban a thai barlangban rekedt gyerekek a kimenekítéshez

külföld
2018 július 06., 04:16
comments 139

A CNN értesülései szerint egy orvosi csapat arra jutott, nincsenek elég jó állapotban a thaiföldi barlangban rekedt 12 gyerek és edzőjük ahhoz, hogy megpróbálják búvárfelszerelésben kihozni őket. A thai tengerészgyalogosok most oxigént pumpálnak az üregbe. Az új orvosi jelentés kitér arra is, hogy az edző és két gyerek nagyon kimerült már az alultápláltságtól.

Az időjárásjelentés szerint az idejük fogytán van, a hétvégére újabb heves esőzéseket várnak, ami újabb vízszint-növekedést okozhat a barlangban. A kimenekítésen folyamatosan dolgoznak, már rengeteg vizet sikerült kiszivattyúzni, de a keskeny járatokban megmarad. A mentést nehezítheti, hogy a búvároknak hat órába telik a nehéz terepen megközelíteni a bent rekedt csapatot, kifelé pedig újabb öt óra az út.

photo_camera Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.