Meghalt egy búvár a thaiföldi barlangnál

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A korábban a thai tengerészgyalogságnál szolgált búvár ellátmányt vitt a barlangban rekedt gyerekeknek és edzőjüknek - írja a BBC. Az ő feladata az volt, hogy oxigént vigyen be az üregbe, de neki végül nem maradt elég a visszaútra. Saman Gunat búvártársa hozta ki a barlangból, de már nem sikerült újraéleszteni. A férfi már elhagyta a hadsereget, csak azért tért vissza, mert segíteni akart a gyerekeknek.


A búvárok arról beszéltek, hogy az elárasztott barlang járatai most a tapasztalt búvárok számára is nagyon nehezen járhatók, de a veszteség sem tántorítja el őket, mindenképpen tovább dolgoznak azon, hogy valahogy kimentsék a szerencsétlenül járt társaságot.

A Tham Luang barlagban rekedteket minél előbb ki kell menekíteni, mert hétvégére újabb esőzések várhatók, de a legfrissebb hírek szerint a gyerekek és edzőjük sincsenek olyan állapotban, hogy búvárfelszerelésben, az elárasztott járatokon keresztül menekítsék ki őket.

Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.