Meghalt egy búvár a thaiföldi barlangnál

A korábban a thai tengerészgyalogságnál szolgált búvár ellátmányt vitt a barlangban rekedt gyerekeknek és edzőjüknek - írja a BBC. Az ő feladata az volt, hogy oxigént vigyen be az üregbe, de neki végül nem maradt elég a visszaútra. Saman Gunat búvártársa hozta ki a barlangból, de már nem sikerült újraéleszteni. A férfi már elhagyta a hadsereget, csak azért tért vissza, mert segíteni akart a gyerekeknek.


A búvárok arról beszéltek, hogy az elárasztott barlang járatai most a tapasztalt búvárok számára is nagyon nehezen járhatók, de a veszteség sem tántorítja el őket, mindenképpen tovább dolgoznak azon, hogy valahogy kimentsék a szerencsétlenül járt társaságot.

A Tham Luang barlagban rekedteket minél előbb ki kell menekíteni, mert hétvégére újabb esőzések várhatók, de a legfrissebb hírek szerint a gyerekek és edzőjük sincsenek olyan állapotban, hogy búvárfelszerelésben, az elárasztott járatokon keresztül menekítsék ki őket.

Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.