Abortuszellenes filmet forgatnak az altright trolljai

A filmezéshez nem, de az internetezéshez nagyon értő szélsőjobboldali fiatalok arról az ügyről forgatnak filmet, amiben az amerikai Legfelső Bíróság 1973-ban indokolt esetben engedélyezte az abortuszt. A filmben lesznek rendes, magukat konzervatívnak valló színészek is, mint például John Voight, aki az egyik bírót alakítja majd, de feltűnnek olyan trollok is, mint például a nemrég Schmidt Mária meghívására Magyarországra érkező Milo Yiannopoulos.

A film üzenete természetesen abortuszellenes, és az 1973-as Roe v. Wade ügy ilyen filmre vitele azért tűnhet most jó ötletnek, mert a hamarosan Trump által jelölt bíróval valószínűleg többségbe kerülnek az abortuszellenes bírák az amerikai Legfelső Bíróságon.

A forgatás azonban a Daily Beast szerint nagyon döcögősen halad, ugyanis a színészek és a filmesek sorozatban lépnek ki a projektből, amint meglátják, mi van a forgatókönyvben. Ilyen okból már forgatási helyszínek utasították vissza az együttműködést, és olyan, republikánus érzelmű színészek is, mint például a mélyen vallásos Kevin Sorbo.

A készítők ezért azt találták ki, hogy senkinek nem mutatják meg a teljes forgatókönyvet, és nem árulják el azt sem, hogy Yiannopoulos is feltűnne a filmben, hátha így majd könnyebb lesz együttműködőket találni. (Daily Beast)