Cserisev bombagóljára hamar jött a válasz

futball
2018 július 07., 19:04
comments 17
[ Error: Hiányzó widget ]

Rossz előjelnek tűnt, hogy ez a két csapat játszotta a nyolcaddöntők két legközönséggyilkosabb meccsét, de az első félidőben minden aggályt eloszlattak. Az oroszok bátran kezdtek, és a folytatásban is szépen kombináltak, ha éppen náluk volt a labda. A horvátok pedig játszhatták kedvenc játékukat, villámgyors szélsőikre játszanak, onnan próbálják beadni a 16-osra a labdát.

A 2. percben az oroszoké az első helyzet, Dzjuba ugratta ki Cserisevet, aki az ötös jobb sarkáról, estében nem tudta kapura lőni Vrsaljko mellől.

Oroszország nagyon mély letámadással kezdett, amivel a horvátok elsőre nem is agyon tudtak mit kezdeni. Bizonytalanságukat kihasználva az oroszok sok labdát szereztek a térfelükön, egy ilyen után az 5. percben Dzjuba került nagy helyzetbe, Vidában akadt el a lövése.

A 6. percben Lovren váratlanul átjátszotta a középpályát, Perišić átfordította a jobbszélre, Rebić lekavarodott az alapvonalig, és egész veszélyesen centerezett, szögletre kellett menteni. Az már nem volt igazán veszélyes. A 9. percben a horvátok megint a szélről veszélyeztettek. Rakitić kapott szabadrúgást a félpálya bal oldalán, egyből felívelte Rebićnek, a veszélyes beadást Mandžukić elől vágták ki. A 12. percben Rebić-Vrsaljko-Mandžukić volt az útvonal, a csatár gyengén mellépörgetett. Az oroszok eddigre behúzódtak, de labdaszerzések után 5-6 emberrel is kontráztak. Minden a legszebb reményeim szerint alakult, pulzáló, pörgős meccs volt az első negyedórában, még ha egy borzalmas Rakitić-szabadrúgás zárta is le.

A félidő közepére stabilizálódott a játék. Horvátország 69:31 arányban birtokolta a labdát, az oroszok eddigre már két kilométerrel többet futottak. A horvátoknak négy lövésük volt, egy se talált kaput, az oroszok két kapura lövését blokkolták. Aztán a 25. percben váratlanul szerepet cseréltek a csapatok: az oroszok adogattak hátul, és a horvátok támadtak le magasan. Ez is eltartott pár percig.

photo_camera Fotó: Grigoriy Sisoev/Sputnik

A 28. percben Vrsaljko csavart be egy labdát úgy harmincötről, Perišić a 11-es magasságából próbálta átfejelni a hosszúra, de túlcsúsztatta. Két perc múlva Cserisev szinte azonos helyzetből egy szabadrúgást csavart váratlanul, de veszélytelenül a kapura, Subašić magához ölelte a labdát.

photo_camera Fotó: Evgenya Novozhenina/Sputnik

A 31. percben már nem volt esélye. Az oroszok gyors, rövid passzos baloldali támadás végén Cserisev kapta tisztán a kapuval szemben a labdát. Egyet tolt rajta, majd bő húsz méterről védhetetlenül csavarta el a jobb felső sarokba. A horvátok azonnal kitámadtak, de bennük volt a gól, Cserisev könnyedén szerezhetett volna még egyet. Az ellentámadásból aztán Horvátország egyenlített: Strinić vágta előre a bal oldalvonal mellett. Perišić benntartotta, indította Mandžukićot. Ő bevitte az ötösig, majd félmagasan, erőből középre adta. Az érkező Kramarić előredőlve védhetetlenül fejelt.

photo_camera Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Lendületes félidő volt, a gólokat pedig az erre a meccsre a kezdőbe be, illetve visszakerült játékosok szerezték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.