Néhány óráig úgy tűnt, hogy kiengedik a börtönből Lulát

Egy brazil bíró úgy döntött, hogy szabadlábra kell helyezni Luiz Inacio Lula da Silva-t, vagy népszerű becenevén egyszerűen Lulát. 

FRISS: Alig néhány órával később egy magasabb szintű bíróságon visszavonták a döntést, és így Lula mégsem szabadulhat.

Az autógyári munkásból lett szakszervezeti vezető 2003 és 2010 között volt Brazília elnöke. Pénzmosásért és korrupcióért tavaly 12 év és 1 hónap börtönbüntetést kapott, a legfontosabb vád ellene az volt, hogy a legnagyobb brazil olajvállalattól fogadott el kenőpénzeket. 

Lula büntetése megkezdése előtt.Fotó: MIGUEL SCHINCARIOL/AFP

Lula fellebbezett, és a mostani bírói döntés alapján ügyének másodfokú elbírálásáig szabadlábon védekezhet. 

Ez akár azt is jelentheti, hogy elindul az októberi elnökválasztáson. Egy felmérés szerint jó eséllyel megnyerné, mert még mindig ő Brazília legnépszerűbb politikusa. (BBC)

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.