Leszedték a Magyar Idők oldaláról a lejárató cikkeket, amiket az izraeli Black Cube készíthetett nekik

A választási kampány idején a Magyar Idők több cikket is közölt arról, hogy a szerintük Soros György befolyása alatt lévő civil szervezetek nagyon rosszak, és ennek bizonyítására hangfelvételeket mutattak be, amelyeken e szervezetek vezetői beszéltek. A leleplezéseknek nem volt sok értelmük, a felvételeken a vezetők semmi különöset nem mondanak ahhoz képest, amit egyébként is mondani szoktak, de azért erőltették a témát, végigment az összes kormánybarát sajtóterméken a sztori.

Szombaton a Politico.eu-n megjelent egy cikk, ami szerint a felvételeket a Black Cube nevű izraeli magáncég készítette. A Black Cube visszavonult hírszerzőket foglalkoztat, és többek között ők dolgoztak Harvey Weinstein producernek is, aki lejárató anyagokat várt tőlük azokról a színésznőkről, akik szexuális zaklatással vádolták.

A Politico-n megjelent cikk szerzője, Bayer Lili vasárnap azt írta a Twitterre, hogy a Magyar Idők leszedte a témába vágó teljes sorozatát. Az időzítés alapján a Black Cube lelepleződése és a Magyar Idők cikkek eltávolítása között összefüggés lehet. 

Ez látható a cikkek helyén.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.