A Politico szerint azok az izraeli exkémek akarták lejáratni a magyar civileket, akiket Harvey Weinstein is felbérelt az őt vádló nők lejáratására

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Politico úgy értesült, hogy a munkatársait főleg az izraeli hírszerzőszolgálatokból toborzó Black Cube volt az a cég, ami az áprilisi magyar parlamenti választás előtt több, az Orbán-kormány által kipécézett, Soros György szervezete által is támogatott civilszervezetet is megkeresett, és a tárgyalásaik rögzítésével próbálta lejáratni őket. Az így készített felvételek részletei a választások előtti hetekben a Magyar Időkben és az izraeli kormányhoz közel álló Jerusalem Postban kerültek nyilvánosságra.

Mikor először felmerült, hogy a Black Cube állhat a dolog hátterében, a cég tagadott.

A Poitico most azt írja, sikerült beszélniük a cég egyik, belső ügyekre rálátó munkatársával, és ő megerősítette az eddigi gyanút. Azt ugyanakkor a lap forrásai nem tudták, hogy ki fizethette az akciót, és hogy a lejáratási kísérlet megbízója a magyar kormány vagy ahhoz köthető szervezet volt-e.

Az egyik civilszervezetet megkörnyékező személyek ráadásul olyan névjegykártyát használtak, amin a cím megegyezett a Black Cube korábbi kamucégei által használt címmel, és használtak olyan álneveket, amik a cég korábbi akcióiban is előkerültek.

A Black Cube volt egyébként az a cég is, amelyiket Harvey Weinstein producer bérelt fel, hogy tudjon meg belső információkat azokról a színésznőkről, akik őt szexuális zaklatással vádolják.