A Politico szerint azok az izraeli exkémek akarták lejáratni a magyar civileket, akiket Harvey Weinstein is felbérelt az őt vádló nők lejáratására

2018 július 7., szombat 7:20
211

A Politico úgy értesült, hogy a munkatársait főleg az izraeli hírszerzőszolgálatokból toborzó Black Cube volt az a cég, ami az áprilisi magyar parlamenti választás előtt több, az Orbán-kormány által kipécézett, Soros György szervezete által is támogatott civilszervezetet is megkeresett, és a tárgyalásaik rögzítésével próbálta lejáratni őket. Az így készített felvételek részletei a választások előtti hetekben a Magyar Időkben és az izraeli kormányhoz közel álló Jerusalem Postban kerültek nyilvánosságra.

Mikor először felmerült, hogy a Black Cube állhat a dolog hátterében, a cég tagadott.

A Poitico most azt írja, sikerült beszélniük a cég egyik, belső ügyekre rálátó munkatársával, és ő megerősítette az eddigi gyanút. Azt ugyanakkor a lap forrásai nem tudták, hogy ki fizethette az akciót, és hogy a lejáratási kísérlet megbízója a magyar kormány vagy ahhoz köthető szervezet volt-e.

Az egyik civilszervezetet megkörnyékező személyek ráadásul olyan névjegykártyát használtak, amin a cím megegyezett a Black Cube korábbi kamucégei által használt címmel, és használtak olyan álneveket, amik a cég korábbi akcióiban is előkerültek.

A Black Cube volt egyébként az a cég is, amelyiket Harvey Weinstein producer bérelt fel, hogy tudjon meg belső információkat azokról a színésznőkről, akik őt szexuális zaklatással vádolják.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt