Csodálatos rajz készült a barlangban rekedt thai gyerekek kimentéséről

Egy népszerű művész, Sisidea készítette, a rajzon állatok képviselik a mentés résztvevőit. A művelet minden csoportját más állatokkal helyettesítette az alkotó, a mentés vezetője egy elefánt (az elefánt Chiang Rai tartomány szimbóluma), ráadásul egy fehér elefánt - ezzel jelzi az illusztrátor, hogy ritka képességekkel bír. A vaddisznók a gyerekek, nyilván, hiszen így hívják a focicsapatukat, a fehér lovak pedig az önkéntesek. A fókák a thai tengerészgyalogosok (Thai Navy SEAL), a békák pedig a búvárok. Az oroszlánok az angol búvárok, a kenguruk az ausztrálok, a panda a kínai csapat, a daru pedig a japán. A rénszarvas a svéd csapatot jelképezi, a tigrisek a burmaiakat, a barna elefántok pedig a laoszi specialistákat. 

A rendőrséget a kutyák, Elon Muskot pedig a vasálarc szimbolizálja.

És hogy kik a madarak, akik az ellenkező irányba repülnek? Hát a média és a thai bloggerek, akik a mentést kritizálják.

Fotó: SISIDEA/Facebook

(via Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.