Index: Orbán szeptemberben megy Putyinhoz

Putyin és Orbán kettejük 2015 februári találkozóján az OrszágházbanFotó: 444

Az Index külföldi diplomáciai és magyar külügyi forrásokra hivatkozva ír arról, hogy várhatóan szeptember közepén Moszkvába utazik Orbán Viktor, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. 

A lap szerint ugyan az idei magyarországi kampány miatt elmaradt a menetrendszerű februári randevú, nem volt kérdéses, hogy a választások után pótolják a találkozót a felek. 

A dolog annyiban is érdekes, hogy a héten rendezik az elődöntőket és a döntőt az oroszországi világbajnokságon, és meg nem erősített hírek szerint a vasárnapi finálén - az orosz elnök mellett - mindenképp jelen lesz a magyar miniszterelnök. Putyin biztosan elfoglaltabb lesz, de ezzel együtt is meglepő lenne, ha legalább egy kézfogás erejéig ne találkoznának. 

A két országvezető legutóbb tavaly augusztus végén találkoztak Budapesten a budapesti judo vb nyitónapján, előtte februárban járt itt az orosz elnök, akinek Orbán Viktor messze a legközelebbi szövetségese, az uniós tagállamok miniszterelnökei közül. (Index

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.