Orbán Viktor Gáspár fiával közösen, első sorból izgulta végig Erdogan elnök beiktatását

ÉLET
2018 július 09., 19:41
comments 475

A magyar miniszterelnök fiát is elvitte magával Ankarába, ahol hétfőn esküt tett Recep Tayyip Erdogan török államfő, akit június végén szavaztak meg az elnöki székbe, és aki mostantól egy elnöki rendszer élén uralkodhat Törökországon. 

Hogy Orbán Gáspárt is meghívta-e Erdogan elnök, azt nem tudni, mindenesetre kapott helyet az egyik vacsoraasztalnál is. Íme a hivatalos csoportképek, bal szélen egy ismerős alakkal:

photo_camera Fotó: Alexander Astafyev/Sputnik
photo_camera Fotó: Alexander Astafyev/Sputnik

Orbán jobbján a nigeri miniszterelnök, Brigi Rafini ült, Orbán Gáspár apja mögött kapott helyet:

Az Anadolu képén látszik, hogy Orbán Gáspár a fogadáson is színes társaságba keveredett:

photo_camera Fotó: CEM OKSUZ/Anadolu Agency

A program részeként Orbán és fia megtekintették az elnöki épületegyüttes makettjét is:

Orbán és fia megtekintették az elnöki épületegyüttes makettjét is
photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

A 444 egyik anonim kremlinológusa szerint elképzelhető, hogy Ankarából Orbánék már az oroszországi vébé utolsó meccseire utaznak tovább. Kiváncsiak lettünk volna  a miniszterelnök vébémenetrendjére, de a sajtóiroda idáig nem válaszolt erre vonatkozó kérdéseinkre. 

A ceremónián meghívottként részt vett több jelentősebb afrikai és ázsiai elöljáró - köztük Tamim katari emír -  mellett Maduro venezuelai elnök és Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök is. Európából elsősorban az autokratikus hajlamú vonal képviseltette magát; Orbán Viktor mellett tiszteletét tette Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, és Rumen Radev bolgár államfő is. 

photo_camera Berlusconi és Orbán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA
photo_camera Radev és Orbán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA
Orbán Viktor, Mohamed Dionne szenegáli miniszterelnök és Brigi Rafini nigeri miniszterelnök
photo_camera Orbán Viktor, Mohamed Dionne szenegáli miniszterelnök és Brigi Rafini nigeri miniszterelnök Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.