Újabb embert mentettek ki a thai barlangból

külföld
2018 július 09., 09:54
comments 90

Újabb embert mentettek ki a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből hétfőn, azt egyelőre nem tudni, hogy gyerekről vagy felnőttről van-e szó - írja az MTI a Reuters információira hivatkozva.

Magyar idő szerint reggel hatkor indultak a búvárok a még mindig a barlang fogságában lévő nyolc fiúért és edzőjükért. A művelet parancsnoka, Narongsak Osatanakorn sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, az esélyek jó, épp olyanok, mint vasárnap, az újabb esőzések nem okoznak különösebb problémát. Újságírói kérdésre elmondta, először az erősebb, egészségesebb gyerekeket hozzák ki.

A barlangrendszerben egy ifjúsági focicsapat nyolc tagja és az edző rekedt benn június 23-án. A thai mentőcsapatok négy gyermeket vasárnap már kimentettek, az akció hétfőn helyi idő szerint 11 órakor folytatódott.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.