A Mol Vidi FC (:DDDDDD) bravúros döntetlennel kezdte a BL-szezont Luxemburgban

sport
2018 július 10., 17:58
comments 88

A Vidi FC 1-1-es döntetlent játszott a luxemburgi Dudelange otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első mérkőzésén. A vezetést a 42. percben Huszti Szabolcs szerezte meg, majd jött a hazai egyenlítés a 58. percben, Bryan Mélisse góljával, több találat pedig már nem született a luxemburgi katlanban. 

Sokat érhet még ez az idegenben lőtt gól a frissen nevet változtató klubnak

A Vidi gazdálkodásáról, illetve állami dotációjáról ezt a cikket ajánljuk

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés: F91 Dudelange (luxemburgi) - Vidi FC 1-1 (0-1)

A luxemburgi aranyérmes Dudelange kezdett agilisabban, Kovácsiknak bravúrt is be kellett mutatnia, hogy megóvja a fehérvári kaput a góltól. A folytatásban átvette a játék irányítását a Vidi, de komoly helyzetet nem alakította ki a hazai kapu előtt, egészen a 42. percig, amikor Lazovic perdítését Huszti bombázta a kapuba éles szögből.

Fordulást követően rákapcsoltak a luxemburgiak, sorra alakítottak ki helyzeteket a magyar kapu előtt. A Dudelange próbálkozásai eredményre vezettek: Mélisse távoli bombáját Kovácsik bevédte. A 77. percben javította hibáját a kapus, amikor Stolz megpattanó lövését kipiszkálta a léc alól. A találkozó végén magához ragadta a kezdeményezést a Vidi, de újabb találat már nem esett.

A visszavágót jövő kedden játsszák Felcsúton. A BL főtáblára kerüléshez a székesfehérváriaknak négy párharcot kellene megnyerniük.  (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.