Túladagolták a lázcsillapítót a kórházban, meghalt az 5 hónapos baba

A 40 éves Juhász Albert és 34 éves felesége, Anita egy pénteki napon vitték kórházba 5 hónapos, Zénó nevű gyereküket, tüdőgyulladás miatt. A baba láza nagyon magas volt, a kórházban erre kapott is kúpot, de nem sokkal később visszajött a láz.

„Azt mondták, túl késő van, hogy átszállítsák másik kórházba, de adnak neki fájdalom- és lázcsillapítót. Vénásan adagolták, és mint kiderült, háromszor annyit, mint szabadott volna”

- emlékezett vissza az anya. A gyerek éjjel fél 3 körül már vért hányt.

Zénót végül átszállították egy másik kórházba, de a család szerint a zárójelentés is hiányos volt, sem a véres hányást, sem a kapott lázcsillapító mennyisége és adagolása nem szerepelt rajta. A másik kórházban már nem tudták megmenteni a gyereket.

A klinika, ahol a lázcsillapítót adták, vizsgálatot indított, és megállapították, hogy „az injekció adása az alkalmazott dózisban, valamint intravénásan nem felelt meg a szakma szabályainak, ám ezen szakmai szabályszegés és a gyerek sajnálatos halála között nincs ok-okozati összefüggés”.

A szülök most pert indítanak az intézmény ellen.

A Blikk által megkérdezett szakértő szerint olyan lázcsillapítót, amit a baba kapott, nem is szabadna ilyen kis gyereknek adni, főleg nem intravénásan, a túladagolása ugyanis gyomorvérzést okozhat. (Blikk)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.