2-0-ra vezetett, meccslabdája is volt, de kiesett Roger Federer Wimbledonban

Óriási sorozata szakadt meg az első helyen kiemelt, címvédő Roger Federernek Wimbledonban, ahol 34 játszmát nyert meg zsinórban, ebből kettőt a mai negyeddöntőben, egyetlen pontra állt egy sima, 3-0-s győzelemtől, amikor meccslabdánál lefagyott a nyolcadik helyen kiemelt dél-afrikai Kevin Anderson ellen. 

A svájci olyan hullámvölgybe került ezután, hogy nemcsak a meccslabda nem jött össze, de elveszítette az adogatását - ami a tavalyi elődöntőben fordult elő vele utoljára, azóta 86 szervajátékot húzott be hiba nélkül -, bukta ezt a játszmát és a következőt is. 

Ezután jött az ötödik játszma, amiben már nem volt rövidítés. Ebben is volt Federernek egy bréklabdája, de nem élt vele, majd - hiába volt a döntő játszmában végig meggyőzőbb, és hozta magabiztosan az adogatásait, elbukta a szerváját, Anderson pedig hozta a sajátját 12:11-nél. A döntő játszma másfél óráig tartott, az egész meccs 4 óra 17 percig. 

Anderson (dél-afrikai, 8.)-Federer (svájci, 1.) 2:6, 6:7 (5-7), 7:5, 6:4, 13:11

Anderson a fináléba kerülésért az amerikai John Isner és a kanadai Milos Raonic párharcának győztesével mérkőzik pénteken. A másik ágon az elmúlt évek gyötrelmei után magára talló Djokovic küzd majd a döntőbe jutásért a Del Potro-Nadal meccs győztesével. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.