Az új közlekedési tábla érzékeli, ha az autóban telefonálsz, és szól, hogy tedd le

Új közlekedési táblákat tesztelnek Angliában, Norfolk környékén, hogy visszaszorítsák a vezetés közben telefonáló sofőrök számát. A rendszer ránézésre hasonlóan működik azokhoz a táblákhoz, amik az autó sebességét írják ki az út mellett, pirossal, ha valaki túl gyorsan megy. Itt a tábla a mobiltelefonok aktivitását érzékeli, és egy pirossal áthúzott mobiltelefon képét villantja fel az autósnak. A használt technológia a jel erőssége alapján meg tudja különböztetni az aktív hívást mást tevékenységtől, illetve azt is meg tudja állapítani, ha a telefon bluetooth-szal kapcsolódik az autóhoz, tehát ki van hangosítva, és akkor nem jelez. (bt.com)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.